فهرست مطالب

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 19 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه ذوالفقاری*، امیرحسین حقیقی صفحات 8-18
    زمینه و هدف

    ترکیب بدنی ارتباط نزدیکی با سلامت و نحوه اجرای حرکات ورزشی دارد. بنابراین، هدف تحقیق حاضر مقایسه متابولیسم سوبستراها و کارآیی مکانیکی خالص حین دویدن بر روی نوار گردان در دختران چاق، لاغر و با وزن طبیعی بود.

    روش تحقیق

     برای این منظور، 9 دختر لاغر (چربی بدن 56/3 ± 17/19 درصد)، 9 دختر چاق (چربی بدن 42/4 ± 29/42 درصد) و 9 دختر طبیعی (چربی بدن 58/3 ± 23/27 درصد) برای شرکت در طرح انتخاب شدند. پروتکل ورزشی شامل دویدن بر روی نوارگردان با شدت 75 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت 30 دقیقه اجرا شد و گازهای تنفسی با استفاده از دستگاه تحلیل گازهای تنفسی به مدت 30 دقیقه در حالت پایه و 30 دقیقه حین فعالیت جمع آوری شد و میزان اکسیداسیون چربی، کربوهیدرات، هزینه انرژی و کارآیی مکانیکی خالص شرکت کنندگان محاسبه گردید. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون LSD  و در سطح 05/.p است.

    کلیدواژگان: متابولیسم سوبسترا، کارآیی مکانیکی خالص، ترکیب بدن
  • بابک مصطفی فرخانی، هادی اصغری، هادی رضوی، محسن بهرادنسب، مهدی مقرنسی* صفحات 20-32
    زمینه و هدف

    نیاز به آمادگی جسمانی و حرکتی بالا به منظور موفقیت در فوتبال، مربیان و ورزشکاران را به سمت استفاده از تمرینات همزمان مقاومتی- هوازی سوق داده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر چهار هفته تمرین موازی مقاومتی-هوازی بر توان، قدرت عضلانی و حداکثر اکسیژن مصرفی مردان جوان فوتبالیست بود.

    روش تحقیق

    تعداد 30 فوتبالیست 18 تا 20 ساله (با میانگین قد 8±177 سانتی متر و وزن 4/3±70 کیلوگرم) به دو گروه تمرین همزمان مقاومتی- هوازی تناوبی (شدت بالا) و تمرین مقاومتی- هوازی تداومی (شدت متوسط) تقسیم شدند. هر دو گروه 3 جلسه در هفته و به مدت 4 هفته به تمرین پرداختند. قبل و بعد از 4 هفته تمرین حداکثر اکسیژن مصرفی شرکت کننده ها با آزمون یویو ریکاوری مرحله 1، قدرت اندام های فوقانی و تحتانی با آزمون حداکثر قدرت عضلانی و هم چنین توان عضلانی با آزمون پرش عمودی سارجنت اندازه گیری شد. به منظور بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از آزمون های t وابسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0>p استفاده گردید.

    یافته ها

    تمرینات همزمان مقاومتی-هوازی منجر به بهبود توان و قدرت عضلانی در هر دو گروه شد (005/0=p)، اما فقط تمرین مقاومتی-هوازی تناوبی در بهبودی حداکثر اکسیژن مصرفی اثر داشت (03/0=p).

    نتیجه گیری

    در مجموع نتایج نشان داد تمرینات مقاومتی- هوازی تناوبی در بهبود برخی از عوامل آمادگی جسمانی و حرکتی مردان فوتبالیست موثرتر است.

    کلیدواژگان: تمرینات موازی، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، بازیکنان فوتبال
  • آیلار ایمانی، معرفت سیاه کوهیان*، پوران کریمی، مسعود اصغرپور ارشد، فرناز سیفی صفحات 34-46
    زمینه و هدف

    آپوپتوزیس در بافت پس میتوزی همچون قلب که قابلیت تکثیر سلولی ندارد، مهلک است؛ چرا که از دست رفتن کاردیومیوسیت ها جایگزین شدنی نیست. این در حالی است که تمرین ورزشی می تواند در کاهش آپوپتوزیس موثر باشد. هدف مطالعه حاضر تاثیر 3 ماه تمرین هوازی منظم بر بعضی عوامل مسیر میتوکندریایی آپوپتوزیس در بافت قلبی موش های نر ویستار بود.

    روش تحقیق

     این تحقیق از نوع مطالعات کاربردی است که در قالب یک طرح تجربی با گروه کنترل به اجرا درآمد. تعداد 31 سر موش نر ویستار با میانگین وزنی 21/9± 80/173 گرم در سه گروه همگن کنترل سه ماهه (10 سر)، کنترل شش ماهه (10 سر) و تمرین هوازی (11 سر) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 3 ماه در تمرینات ورزشی با شدت 75 الی 80 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی شرکت کردند. پس از اجرای پروتکل تمرینی، مراحل جراحی و استخراج بافت قلبی انجام شد و بیان ژن های Bax و Bcl-2 با استفاده از روش RT-PCR ارزیابی گردید. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 05/0>p استخراج گردید.

    یافته ها

    بیان ژن Bcl-2 در گروه تمرین هوازی افزایش معنی دای در مقایسه با گروه کنترل شش ماهه پیدا کرد (001/0=p)؛ در حالی که بیان ژن Bax در گروه تمرین هوازی تغییر معنی داری در مقایسه با گروه کنترل شش ماهه نداشت (21/0=p).

    نتیجه گیری

    تمرینات هوازی منظم می توانند در کنترل آپوپتوزیس میتوکندریایی بافت قلبی نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، بیان ژن Bcl-2، بیان ژن Bax، بافت میوکارد، رت
  • هادی موذنی، سعید ایل بیگی*، مرضیه ثاقب جو، محمد یوسفی صفحات 48-62
    زمینه و هدف

     انجام فعالیت ورزشی بدون بازیافت مناسب، احتمالا آسیب های ناشی از ورزش را باقی می گذارد یا باعث درد و رنج ورزشکار می شود. ازاین رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر شش هفته تمرین اختصاصی فوتبال و روش های مختلف بازیافت بر سرعت، پرش عمودی و آسیب عضلانی بازیکنان فوتبال به اجرا درآمد.

    روش تحقیق

     تعداد 36 فوتبالیست جوان و نخبه شهر بیرجند به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به 4 گروه بازیافت غیرفعال، بازیافت فعال، شناوری در آب سرد و ماساژ تقسیم شدند. آزمودنی ها ابتدا یک جلسه دویدن رفت و برگشت در مسافت 20 متر تا سرحد واماندگی انجام دادند و سپس در یکی از روش های بازیافت 20 دقیقه ای شرکت کردند. پس از آن 6 هفته تمرینات اختصاصی فوتبال به اجرا درآمد و سپس یک جلسه فعالیت وامانده ساز و روش های بازیافت 20 دقیقه ای تکرار گردید. شاخص های لاکتات دهیدروژناز (LDH) و کراتین کیناز (CK) با روش الایزا، سرعت با آزمون دوی سرعت های تکراری بانگسبو، و توان بی هوازی با آزمون پرش عمودی اندازه گیری شدند. نتایج با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، t وابسته و توکی در سطح معنی داری 05/0< p استخراج گردید.

    یافته ها

    روش بازیافت غیرفعال و ماساژ متعاقب 6 هفته تمرینات اختصاصی فوتبال موجب کاهش آنزیم LDH (به ترتیب با 01/0= p و 04/0=p) و روش بازیافت ماساژ موجب کاهش CK (001/0=p) شرکت کنندگان شد. از طرف دیگر، روش بازیافت آب سرد موجب بهبود سرعت شرکت کنندگان گردید (01/0=p)، اما بازیافت آب سرد و ماساژ بهبود پرش عمودی را در پی داشت (01/0=p).

    نتیجه گیری

     غوطه وری در آب سرد و بازیافت فعال در بین جلسات تمرینی، موجب تسریع بازیابی عملکردهای جسمانی (سرعت و توان انفجاری) و کاهش شاخص های آسیب عضلانی (CK و LDH) بازیکنان فوتبال می گردد.

    کلیدواژگان: بازیافت، فعالیت وامانده ساز، تمرینات اختصاصی فوتبال، آسیب عضلانی، عملکرد عضلانی
  • سمیه سعیدی، نجمه رضائیان*، مریم کریمی صفحات 64-76
    زمینه و هدف

    فیتویین-آ سایتوکاین مترشحه از کبد است که با بروز بیماری های مرتبط با چاقی نظیر مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو ارتباط دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین تناوبی شدید بر سطح سرمی فیتویین-آ، انسولین، گلوکز ناشتا و مقاومت به انسولین در زنان جوان چاق بود.

    روش تحقیق

     تعداد 20 زن چاق به طور تصادفی به دو گروه تجربی (میانگین سنی 32/5±4/14 سال و شاخص توده بدنی 33/18±6/12 کیلوگرم/مترمربع) و کنترل (میانگین سنی 35/45±2/33 سال و شاخص توده بدنی 31/58±1/65 کیلوگرم/مترمربع) تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تجربی در 8 هفته تمرین تناوبی شدید شامل یک دقیقه تناوب دویدن با شدت 90 درصد حداکثر ضربان قلب با 1 دقیقه تناوب استراحت دویدن با شدت 60-50 درصد حداکثر ضربان قلب، 20  دقیقه در هر جلسه، 3 جلسه در هفته شرکت کردند. اندازه گیری شاخص های خونی و ترکیب بدنی مورد بررسی، قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها به کمک آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون t  زوجی در سطح معنی داری <0/05p انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس آزمون تحلیل کوواریانس، تغییرات سطوح سرمی فیتویین- آ (0/04=p)، انسولین (0/03=p)، وزن (001/0=p)، شاخص توده بدنی (005/0=p)، درصد چربی (0/0001=p) و محیط کمر (0/002=p) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. 

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد کاهش سطوح فیتویین-آ پس از تمرینات تناوبی شدید، در بهبود مقاومت به انسولین در زنان جوان چاق نقش ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، فیتوئین-آ، مقاومت به انسولین، چاقی
  • زهره بخشی، شیلا نایبی فر*، عباس صالحی کیا، حسین نخعی صفحات 78-89
    زمینه و هدف

    کنترل چاقی از اجزای مهم بهداشت عمومی به حساب می آید و فعالیت ورزشی با هدف پیشگیری و درمان چاقی، از راهکارهای مهم توصیه شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته دویدن تداومی بر غلظت سرمی پروتیین شبه متیورین و اینترلوکین-6 (IL-6) در رت های نر مبتلا به سندرم متابولیک بود.

    روش تحقیق

     پژوهش حاضر از نوع تجربی بود. تعداد 24سر رت نر نژاد ویستار 6 هفته ای با وزن 180-150 گرم، به طور تصادفی به دو گروه رژیم غذایی استاندارد (SD, n=8) و رژیم غذایی با چربی بالا (HFD, n=16) تقسیم شدند و به مدت 12 هفته تحت رژیم غذایی قبل از ورزش قرار گرفتند. بعد از این دوره، 8 سر رت از گروه (SD) و 8 سر رت از گروه HFD انتخاب شدند تا وضعیت سندرم متابولیک از طریق سنجش  سرمی نیمرخ لیپید و انسولین تایید شود. سپس 16 رت گروه (HFD) به طور تصادفی به دو گروه کنترل سندرم متابولیک (Ctr+MetS, n=8) و تمرین تداومی (CT, n=8) تقسیم گردیدند. پروتکل دویدن تداومی هوازی با شدتی معادل 75-65 درصد حداکثر سرعت از هفته اول تا هفته هشتم اجرا شد. در پایان هفته هشتم، مقادیر سرمی پروتیین شبه متیورین و IL-6  با استفاده از کیت های ویژه رت شرکت زلبایو کشور آلمان مورد سنجش قرار گرفتند. آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی برای بررسی تغییرات بین گروهی بکار گرفته شد. داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه 20 در سطح معنی داری 05/p≤0 تحلیل شدند.

    یافته ها

     انجام 8 هفته دویدن تداومی نتوانست بر سطح سرمی متیورین تاثیر معنی داری (افزایش غیرمعنی دار) داشته باشد (09/0=p)؛ با این حال، سطح سرمی IL-6 در گروه سندرم متابولیک افزایش معنی داری داشت (001/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد 8 هفته دویدن تداومی اثرات اندکی بر تنظیم التهاب ناشی از چاقی از طریق تنظیم شاخص سرمی پروتیین شبه متیورین و  IL-6داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تداومی، پروتئین شبه متئورین، اینترلوکین6، سندرم متابولیک
  • محبوبه یوسفیان، فرزانه تقیان*، غلامرضا شریفی، سید علی حسینی صفحات 90-100
    زمینه و هدف

     رژیم های غذایی نامناسب و کاهش فعالیت بدنی، با بروز بیماری های قلبی- عروقی ارتباط دارند. با توجه به این که نقش تمرین تناوبی شدید (HIIT) و محدودیت کالریک، بر استرس اکسیداتیو بافت قلب به خوبی شناخته نشده است، هدف تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرینات HIIT با و بدون محدودیت کالریک، بر فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، مالون دی آلدیید (MDA) و پروتیین کربونیل (PC) قلبی موش های صحرایی تحت رژیم غذای پرچرب بود.

    روش تحقیق

     در این مطالعه تجربی، 24 سر موش صحرایی نر چاق به 4 گروه شامل رژیم غذای پرچرب، رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک، رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک+HIIT، و رژیم غذای پرچرب+HIIT تقسیم شدند. تعداد 6 سر موش هم در گروه کنترل سالم قرار گرفتند. برنامه HIIT به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته با شدت بالا به اجرا درآمد و موش های با رژیم غذایی در همین مدت، غذای پرچرب دریافت کردند. شاخص های GPx و MDA با روش الایزا و PC به روش اسپکتوفتومتری اندازه گیری شدند؛ سپس نتایج با روش تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون توکی در سطح 05/0>p استخراج گردید.

    یافته ها

    سطوح PC در گروه های رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک (001/0=p)، رژیم غذای پرچرب+HIIT (001/0=p)، و رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک +HIIT (01/0=p) به طور معنی داری پایین تر از گروه رژیم غذای پرچرب بود. این متغیر همچنین در گروه رژیم غذای پرچرب +HIIT از گروه های رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک (005/0=p) و رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک +HIIT (001/0=p) به طور معنی داری پایین تر بود. از طرف دیگر، MDA در گروه رژیم غذای پرچرب+ HIIT از گروه های رژیم غذای پرچرب (03/0=p) و رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک +HIIT (009/0=p) به طور معنی داری کمتر بود. ارزش های GPx نیز در گروه رژیم غذای پرچرب+محدودیت کالریک +HIIT به طور معنی داری بالاتر از گروه رژیم غذای پرچرب بدست آمد (001/0=p).

    نتیجه گیری

    اجرای HIIT نسبت به محدودیت کالریک، بهبودی بیشتری در شاخص های استرس اکسیداتیو ایجاد می کند؛ در حالی که HIIT و محدودیت کالریک به طور توام، فقط در بهبودی GPx بافت قلب موش های صحرایی تحت رژیم غذای پرچرب موثر بودند.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، محدودیت کالریک، استرس اکسیداتیو، بافت قلب، رژیم غذای پرچرب
  • ترلان وفایی، ماندانا غلامی* صفحات 102-112
    زمینه و هدف

     رزیستین یکی از آدیپوکاین های مترشحه از بافت چربی است که نقش مهمی در چاقی و مقاومت به انسولین ایفا می کند. هدف از اجرای مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی با دو شدت مختلف بر سطوح رزیستین و مقاومت به انسولین در زنان سالمند چاق بود.

    روش تحقیق

     تعداد 30 زن سالمند چاق (میانگین سنی 64/3±5/64 سال و شاخص توده بدن 02/1±8/31 کیلوگرم/مترمربع) به صورت تصادفی در سه گروه 10 تایی شامل گروه کنترل، تمرین مقاومتی با شدت کم و تمرین مقاومتی شدید تقسیم بندی شدند. تمرین مقاومتی شدید (80 درصد یک تکرار بیشینه) و تمرین مقاومتی با شدت کم (30 درصد یک تکرار بیشینه) به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته اجرا شد و گروه کنترل در هیچ تمرین ورزشی شرکت نکرد. خونگیری در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت و در ادامه سطوح رزیستین و میزان مقاومت به انسولین اندازه گیری شد. سپس داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون توکی در سطح معنی داری 05/0>p تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    تغییرات رزیستین بین گروه های مختلف معنی دار نبود (29/0=p)؛ با وجود این، کاهش معنی دار مقاومت به انسولین و درصد چربی بدن در گروه تمرین مقاومتی با شدت کم و شدید در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (001/0=p).

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی با شدت های کم و زیاد و مستقل از تغییرات در سطوح رزیستین، با تغییرات مطلوبی در وضعیت متابولیک زنان سالمند چاق همراه است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، آدیپوکاین ها، رزیستین، سالمندی
|
  • Fatemeh Zoalfaghari *, AmirHossein Haghighi Pages 8-18
    Background and Aim

    Body composition is closely related to health and exercise performence. Therefore, the purpose of the present study was to compare the substrate metabolism and mechanical efficiency during running on a treadmill in lean, obese and normal-weight girls.

    Materials and Methods

    For this purpose, 9 lean girls (body fat 19.17 ± 3.56 percent), 9 obese girls (body fat 42.29 ± 4.42 percent) and 9 normal-weight girls (body fat 27.23 ± 3.58 percent) volunteered in the research project. The exercise plan was to run on a treadmill with an intensity of 75% of maximum heart rate for 30 minutes. The fat and carbohydrates oxidation, energy expenditure and mechanical efficiency of the subjects were measured with a gas analyzer system duing 30 minutes in the baseline and 30 minutes during activity. Then, the collected data were analyzed using multivariate variance analysis and LSD tests at the level of p < 0.05.

    Results

    During the activity phase, the fat and carbohydrate oxidation and mechanical efficiency of the obese subjects were significantly higher as compare to lean and normal individuals (p=0.001, p=0.001, p=0.04 respectively). Moreover, absolute energy expenditure during the exercise at the obese subjects was significantly higher than lean subjects (p=0.02).

    Conclusion

    According to the results of the present study obese girls, compared to lean and normal weight ones, indicated higher substrate metabolism and net mechanical efficiency.

    Keywords: substrate metabolism, Mechanical efficiency, Body composition
  • Babak Mostafa Farkhani, Hadi Asghari, Hadi Razavi, Mohsen Behradnasab, Mehdi Mogharnasi * Pages 20-32
    Background and Aim

    Soccer requires high levels of physical fitness, therefore coaches and athletes tend to do comprehensive training exercises such as concurrent training. The aim of this study was to investigate the effect of 4 weeks of concurrent resistance-endurance training on strength, power, and maximum oxygen consumption in young male soccer players.

    Materials and Methods

    Thirty young soccer players aged 18 to 20 years with an average height of 177±8 cm and a weight of 70±3.4 kg were divided into two groups of concurrent high-intensity training and low-intensity training. Both groups performed their training protocol, 3 sessions per week during 4 weeks. Before and after 4 weeks, maximal oxygen consumption were measured using the Yo-Yo Recovery Stage 1 test, as well as upper and lower limb strength and leg power also were measured by maximal muscle strength test and sargent vertical jump test respectively. Paired and independent t-tests were used to evaluate intra-group and inter-group changes, respectively, where the significant level set as p < 0.05.

    Result

    Concurrent resistance-aerobic training improved muscle power and strength in both groups (p=0.05), but only concurrent resistance-aerobic training with high intensity indicated significant effect in maximizing oxygen consumption (p=0.03).

    Conclusion

    Overall, the results showed that high-intensity resistance-aerobic training is more effective in improving some of the physical fitness factors in young men soccer players.

    Keywords: Concurrent training, Strength Training, Aerobic training, Soccer players
  • Aylar Imani, Marefat Siahkohian *, Pouran Karimi, Masoud Asgharpour Arshad, Farnaz Seifi Pages 34-46
    Background and Aim

    Apoptosis in post-mitotic tissue such as the heart is fatal due to the unable to proliferate and loss of cardiomyocytes is irreplaceable. However, exercise training could be effective in reducing apoptosis. The aim of this study was to investigate the role of 3 months of regular aerobic training on some factors of mitochondrial apoptosis pathway in cardiac tissue of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    The research was applied study that conducted in the form of an experimental project with a control group. Thirty one male Wistar rats with an average weight of 173.80 ± 9.21 grams were divided into three homogeneous groups including three-months control (n=10), six-months control (n=10) and aerobic training group (n=11).The aerobic training group participated in aerobic training with 75 to 80 percent of maximal oxygen consumption for 3 months. After the implementation of the training protocol, the surgical procedures and cardiac tissue extraction were performed and gene expression of Bax and Bcl-2 of cardiac tissue was assessed by RT-PCR. Results extracted by one-way of variance analysis and Bonferroni post hoc test at a significance level of p<0.05.

    Results

    The results showed the significant increase in Bcl-2 gene expression during aerobic training compared to the six-month control group (p=0.001). However, the expression of Bax gene in the aerobic training group did not show any significant changes compared to the control group (p=0.21).

    Conclusion

    Regular aerobic exercise can play a significant role for controlling mitochondrial apoptosis of cardiac tissue.

    Keywords: Aerobic training, Gene expression of Bcl-2, Gene expression of Bax, Myocard tissue, Rat
  • Hadi Moazzeni, Saeed Ilbeigi *, Marziyeh Saghebjoo, Mohammad Yousefi Pages 48-62
    Background and Aim

    Exercising without proper recovery is likely to leave sports-related injuries or cause pain to the athletes. Therefore, the aim of present study was conducted to investigate the effect of six weeks of dedicated football training and various recovery methods on the speed, vertical jump and muscle damage of football players.

    Materials and Methods

    Thirty six young and elite football players of Birjand city were selected purposefully and randomly divided into 4 groups of passive recovery, active recovery, floating in cold water and massage. Subjects first took a 20-meter back and forth running session to the point of exhaustion and then participated in a 20-minute recovery procedure. After that, they practiced football for 6 weeks, and then they did a session of instrument making, and at the end they participated in one of the 20-minute recovery methods. The lactate dehydrogenase (LDH) and creatine kinase (CK) indices were measured by Elisa, velocity by the double-run Bangsbo velocity test, and anaerobic power by the Sargent jump test. The results were extracted using analysis of variance with repeated measures, dependent t-test, and tuky test at the p<0.05 level.

    Results

    Inactive recovery and massage methods following 6 weeks of special football training reduced LDH enzyme (p=0.01 & p=0.04 respectively) and massage recovery method reduced CK enzyme (p=0.001) in participants. On the other hand, cold water recovery improved athletes’ speed (p=0.01), but cold water recovery and massage methods improved vertical jump (p=0.01).

    Conclusion

    The immersion in cold water and active recovery between training sessions accelerates the recovery of physical functions (speed and explosive power) and reduces the indicators of muscle damage (CK & LDH) of football players.

    Keywords: Recovery, exhausting activity, special football training, Muscle damage, muscle function
  • Somayeh Saeedi, Najmeh Rezaeian *, Maryam Karimi Pages 64-76
    Background and Aim

    Fetuin-A is a liver-secreted cytokine that has been linked to a number of diseases correlated to obesity and its related metabolic diseases such as insulin resistance and type II diabetes. The purpose of this study was to investigate effects of high intensity interval training (HIIT) on serum levels of Fetuin-A, insulin, fasting glucose, and insulin resistance in young obese women.

    Materials and Methods

    Twenty obese women randomly divided into two groups including experimental (mean age 32.5±4.14 years, and body mass index 33.18±6.12 Kg/m2) and control (mean age 35.45±2.33 years, and body mass index 31.58±1.65 Kg/m2) groups. Subjects in experimental group participated in the eight weeks of HIIT including one minute of running interval up to 90-95 percent of maximal heart rate and 1-3 minutes of rest interval up to 50-60 percent of maximal heart rate, 20 minutes per session, and three sessions per week. Blood factors and body composition indices were assessed before and after training protocol. Statistical analysis was done by the covariance and paired t-test at the significant level of p < 0.05.

    Results

    Based on the covariance analysis, the changes in serum levels of Fetuin-A (p=0.04), insulin (p=0.03), weight (p=0.001), body mass index (p=0.005), body fat percent (p=0.0001), and waist circumference (p=0.002) were significantly decreased after HIIT compared to control group.

    Conclusion

    It seems that decreased level of Fetuin-A following HIIT do not play a role in improving insulin resistance in young sedentary obese women.

    Keywords: High intensity interval training, Fetuin-A, Insulin resistance, Obesity
  • Zohre Bakhshi, Shila Nayebifar *, Abbas Salehikia, Hossein Nakhaei Pages 78-89
    Background and Aim

    Controlling obesity can be considered as important part of public health; and physical exercise is recommended as an essential intervention for modulate obesity. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of continuous running on serum concentrations of Meteorine like protein and Interlukin-6 (IL-6) in male rats with metabolic syndrome.

    Materials and Methods

    The present was an experimental study. 24 Wistar male rats, with age 6 weeks old and weight 150-180 gr randomly divided into two groups including standard diet (SD, n=8) and high fat diet (HFD, n=16). They were then placed on a pre-exercise diet for 12 weeks. After this period, 8 rats from each groups of SD and HFD were selected to determine syndrome metabolic state through lipid profile and Insulin serum content measurements. Moreover, 16 rats from HDF group were divided randomly into two groups including metabolic syndrome control (Ctr+MetS, n=8) and continuous running (CT, n=8). The aerobic continuous running protocol, included 65-75% of maximum speed performed from week 1 to 8 At the end of intervention, serum levels of Meteorine like protein and IL-6 were assessed through specific rats ZellBio kits. One way ANOVA and Tukey post hoc tests were used to determine mean differences between groups. Data were analyzed using SPSS version 20 and the significance level was set as p≤0.05.

    Results

    Eight weeks of continuous running didn’t indicate any significant effect (insignificant increase) on serum meteorine level (p=0.09) but showed a significant increase on interleukin 6 in metabolic syndrome group (p=0.001).

    Conclusion

    It seems that 8 weeks of continuous running have a little impact on inflammation induced obesity through modulating of meteorine-like protein and IL-6.

    Keywords: Continuous exercise, meteorine-like protein, Interleukin-6, Metabolic syndrome
  • Mahboubeh Yosefian, Farzaneh Taghian *, Gholamreza Sharifi, Seyed Ali Hosseini Pages 90-100
    Background and Aim

    Improper diet and reduced physical activity are associated with cardiovascular diseases. Due to the fact that the role of high intensity interval training (HIIT) and caloric restriction on oxidative stress in the heart tissue is not well understood, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of HIIT with and without caloric restriction on glutathione peroxidase (GPx) activity, malondialdehyde (MDA) and carbonyl protein (PC) in the heart tissue of high-fat diet (HFD) rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 24 obese male rats were divided into 4 groups including high-fat diet, high-fat diet+caloric restriction, high-fat diet+ caloric restriction+HIIT, and high-fat diet+HIIT. Besides, 6 rats were assigned in the healthy control group. The HIIT program was performed for 8 weeks, 3 sessions per week with  high intensity, and the rats on the diet received high-fat diets during the same period. The GPx and MDA indices were measured by Elisa and PC by spectrophotometry methods; then results were extracted by the one-way analysis of variance and Tukey tests at the significant level of p < 0.05.

    Results

    The PC levels in the high-fat diet+caloric restriction (p=0.001), high-fat diet+HIIT (p=0.001) and high-fat diet+caloric restriction+HIIT (p=0.01) groups were significantly lower than the high-fat diet group. This variable was also significantly lower in the high-fat diet+HIIT group than the high-fat diet+caloric restriction (p=0.005), and high-fat diet+caloric restriction+HIIT (p=0.001) groups. On the other hand, MDA in the high-fat diet+HIIT group was significantly lower than the high-fat diet (p=0.03), and high-fat diet+caloric restriction+HIIT (p=0.009) groups. GPx values in the high-fat diet+caloric restriction+HIIT group were significantly higher than the high-fat diet (p=0.001) group.

    Conclusion

    HIIT improves oxidative stress indices more than caloric restriction, while combined HIIT and caloric restriction was only effective in improving GPx in the heart tissue of high-fat diet rats.

    Keywords: exercise training, caloric restriction, Oxidative stress, Heart tissue, high-fat diet
  • Tarlan Vafaei, Mandana Gholami * Pages 102-112
    Background and Aim

    Resistin is an adipose tissue derived adipokines that play important role in obesity and insulin resistance. The aim of present study was to investigate the effects of 8 weeks resistance training with two different intensities on serum levels of resistin and insulin resistance in obese elderly women.

    Materials and Methods

    Thirty obese elderly women (mean age of 64.5±3.64 years and body mass index of 31.8±1.02 kg/m2) randomly divided into 3 groups including control, low intensity resistance training (LIRT), and high intensity resistance training (HIRT) groups and each group consisted of 10 subjects. The HIRT (80% of one repetition maximum) and LIRT (30% of one repetition maximum) performed for 8 weeks, 3 sessions per week while  control group did not participate in any training program. Blood sampling collected in both pre and post-test stages and then resistin levels and insulin resistance were measured. The data analyzed by analysis of covariance and Tukey post hoc tests at the significant level of p < 0.05.

    Results

    Rresistin levels between different groups were not significant (p=0.29); however, decreased insulin resistnace and body fat percent were observed in the LIRT and HIRT groups compared to control group (p=0.001).

    Conclusion

    Resistance training with low and high intensity independent of changes at the resistin levels is accompanied by the favorable changes in the metabolic condition in obese elderly women.

    Keywords: resistance training, Adipokines, Resistin, Aging